DODATNI MINIMALAC ZA UGOSTITELJE I TURISTIČKE AGENCIJE

U „Službenom glasniku RS“, broj 38 od 16.04.2021 godine objavljena je Uredba o izmeni i dopuni Uredbe o o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (u daljem tekstu: Uredba).

Uredbom je predviđeno da se dodeljivanje bespovratnih sredstava privrednim subjektima iz oblasti ugostiteljske i turističke privrede vrši u periodu od dva uzastopna meseca, za svaki mesec u visini od 30.900,24 dinara po zaposlenom za koga je privredni subjekt isplatio zaradu za mesec decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.
To znači da će privrednim subjektima iz oblasti ugostiteljske i turističke privrede biti isplaćeno dva puta po 30.900, 24 dinara po zaposlenom umesto jedanput kako je bilo predviđeno prvobitnom verzijom Uredbe.

Uredbom je još precizirano da se isplaćena sredstva mogu iskoristiti do isteka perioda od tri meseca nakon poslednje isplaćene pomoći.

Izvor: neobilten

Žao nam je, ali desni klik je isključen na ovoj stranici...